A sütő az egyik legfontosabb segítőtárs a konyhában. Éppen ezért érdemes átgondolnia, mi mindent vár sütőjétől, hogy valóban az igényeinek és elképzeléseinek megfelelő készüléket válassza. Az Electrolux sütők különböző kivitelben - hagyományos (60 cm) és kompakt (45 cm) - kaphatók. Ráadásul ezeknek a modelleknek, a piacon egyedülálló módon, csupán 6 mm magas hely kell a szellőzéshez. A különböző stílusú termékek között talál pirolitikus tisztító funkcióval rendelkező sütőket, és sokféle gőzprogramos készüléket is, melyekben energiatakarékosan készítheti el az egészséges ételeket.
Hová kerül a sütő?
Először mérje fel, hogy mekkora helyre kerül új sütője. Minden sütőnek kell 60 cm mély hely, a magasságuk azonban eltérő:
- 45 cm elég a kompakt sütőknek.
- 60 cm magasak a hagyományos modellek.
Mielőtt megveszi új készülékét, ellenőrizze a beépítési méreteket, hogy legyen elég hely a szellőzéshez és a kényelmes használathoz.
Extra tipp: Ha kevés a hely, akkor sem kell kompromisszumot kötnie – a kompakt kombi sütőben (hagyományos sütőfunkciók + mikrohullám) bármilyen ételt megsüthet, grillezhet, felmelegíthet vagy kiolvaszthat.
Kapacitás
Ha gyakran látja vendégül barátait, vagy rendszeresen főz legalább 3-4 emberre, válasszon nagyobb kapacitású sütőt, melyben kényelmesen süthet egyszerre nagyobb adag ételeket.
Válasszon 70 literes, vagy annál nagyobb kapacitású készüléket, ha legalább 4 főre főz rendszeresen.
- 3-4 főnek kényelmesen elég egy 40-70 literes sütőtérrel rendelkező modell.
- Ha 1-2 főre főz napi rendszerességgel, válasszon 35-43 liter kapacitású készüléket.
Extra tipp: A több polcszinttel rendelkező sütőkben egyszerre több tepsin is süthet.
Gőzsütés szintjei
A gőzsütőkben fantasztikusan finomak lesznek az ételek.
- A Full steam (100% gőz) program alacsony hőmérsékleten párolja az ételeket, s közben kihozza az alapanyagok természetes ízét.
- A Medium steam (50% gőz - 50% forró levegő) program megőrzi az ételek természetes állagát és nedvességtartalmát. A felmelegített ételeknek is olyan lesz az íze és az állaga, mintha frissen készültek volna.
- A Low steam (25% gőz - 75% forró levegő) program ropogós, aranybarna kérget ad a tésztáknak, húsoknak, miközben lágy és omlós marad az étel belseje.
Sütőtisztítás
Sütőink különböző tisztítási megoldásokkal segítenek Önnek a sütőtakarításban.
- Katalitikus tisztítás - A sütő bevonata elnyeli a zsíros szennyeződéseket, amikor felmelegszik.
- Pirolitikus tisztítás - A program hamuvá égeti a szennyeződést a sütőben. Önnek már csak egy nedves kendővel ki kell törölnie a hamut a sütőtér aljáról.
- Gőztisztítás - A forró gőz fellazítja a sütőtér falára tapadt szennyeződéseket, így Önnek egyszerűen csak át kell törölnie a sütőt.
- Aqua Clean – A sütőben párolgó víz fellazítja a makacs zsír- és étellerakódásokat, így könnyebb eltávolítani őket egy szivaccsal.