Aszalt gyümölcsöt házilag - Domo gyümölcs- és zöldség aszalóFogyasszunk minél gyümölcsöt és zöldséget a szenonján kívül is! De mi lesz, ha a gyümölcs vagy zöldség szezonjának vége? Ha előre gondolkodunk és netalán még egy kis otthoni kerttel is rendelkezünk, akkor mindenképpen érdemes eltennünk az azonnal nem elfogyasztható többletet szárított, aszalt formában is.
Szinte valamennyi gyümölcs aszalható
Eper, cseresznye, meggy, kajszibarack, szamóca, áfonya, ribiszke, bodzabogyó, körte, szilva stb. Érdemes zöldségeket és fűszernövényeket is aszalni, pl. sárgarépa, petrezselyem, pasztinák gyökér, vörös- és póréhagyma, zellergumó, sóska spenót, kapor, lestyán, majoranna, citromfű is egyszerűen aszalható.
Az aszalás legkényelmesebb módja a aszalógéppel készítjük
A melegítés és levegőáramoltatás elvén működő aszalók időjárástól függetlenek és energiatakarékosak - a nyitott ajtajú sütőben történő víztelenítéshez képest-. A jobb készülékek a tálcák folytonos mozgatása nélkül egyenletesen, a gyümölcshöz szükséges hőmérséklet szabályzással tudnak szárítani.
A gyümölcs víztartalmát fokozatosan, lassan kell csökkenteni, különben elveszíti az értékes tápanyagokat
Az aszalást addig végezzük, amíg a gyümölcsök víztartalma kb. 20 %-ra, a zöldségeké kb. 8 %-ra csökken. Az aszalt gyümölcsök pedig nagyon egészségesek, megőrzik tápanyagtartalmukat és bármikor fogyaszthatjuk, amikor a szezonjának már vége.
Zöldségeket is aszalhatok?
Igen, zöldségeket is lehet aszalni, ennek részleteit a használati útmutatóban található.
Húst, halat, baromfit vagy vadhúst is aszalhatok?
Igen, de az előzetes előkészítés nagyon fontos a húsoknál az Ön egészségére nézve, a javaslatokat a használati útmutatóban szerepelnek.
Milyen gyümölcsöket aszalhatok:- Gyümölcs Előkészítés / Szárított állag / Szárítási idő (óra) Sárgabarack (Szeletelje fel és vágja ki a magot.), Lágy, 13-28
- Narancshéj (Vágja hosszú csíkokra.), Törékeny, 6-16
- Ananász (frissen hámozza meg és szeletelje szögletes darabokra), Kemény, 6-36 Ananász (konzerv esetén: öntse le a levét és szárítsa meg), Lágy, 6-36
- Banán (Hámozza meg és szeletelje 3-4 mm vastagságú darabokra.), Ropogós, 8-38
- Szőlő (Nem szükséges szétvágni), Lágy, 8-26
- Cseresznye (Nem szükséges kimagoznia. Csak akkor magozza ki, mikor félig kiszáradt.)
- Körte (Hámozza meg és szeletelje fel.), Lágy, 8-30
- Füge (Vágja fel), Kemény, 6-26
- Vörös áfonya (Nem szükséges szétvágni.) Lágy, 6-26
- Őszibarack (Vágja ketté és vegye ki a magját mikor már félig kiszáradt.), Lágy, 6-26
- Datolya (Vegye ki a magját), Kemény, 6-26 Alma (Vágja ki a belső szív részét és vágja egyenlő szeletekre.),Lágy, 4-8
- Megjegyzés: A szárítás időtartama függhet az adott szoba hőmérsékletétől és páratartalmától, a termékek páratartalmától, a termékek vastagságától, stb.
Részletek:
- Profi gyümölcs és zöldség aszaló gép
- Készítsen ropogós textúrájú, házilag szárított gyümölcsöket, zöldségeket, színes ropogós gyümölcs kreációkat, zöldség csipszet asztalára.
- Akár napon szárított paradicsomot, fűszernövényeket, vagy szárított húst és sonkát is készíthet az aszaló géppel.
- Ízekben gazdag, vitamindús különleges étel variációt nyújt a téli napokban is.
- Meghosszabbítja a gyümölcsök, zöldségek eltarthatóságát szezonidőben.
- Időzítő: 30 perctől - 19,5 óráig
- Hőmérséklet szabályzás: 35-70 C fokig
- Könnyen tisztítható fém rácsok
- Tartozék: 6 db rozsdamentes acél szárító tálca
- Teljesítmény: 420-500 Watt
- Méret (doboz): 48 x 37,5 x 34,5 cm
- Súly: 7 kg