Új lehetőségek felfedezése: Bosch készülékek gőz funkcióval!
Az ételkészítés egy forradalmian új módját jelenti a gőz használata a Bosch sütőkben. Az ilyen készülékek mindent tudnak, amit egy hagyományos sütő, sőt, a gőznek köszönhetően sokkal szélesebb és változatosabb az elkészíthető ételek skálája!
A FullSteam funkcióval rendelkező készülékek képesek önállóan párolni is, így akár kizárólag gőzzel ételt készíteni. A gőzpároláshoz találhatók automata programok az Assist funkcióban, de természetesen manuálisan is beállítható a folyamat, mely során a felhasználó 1°C pontossággal be tudja állítani a gőz hőmérsékletét is.
Hozzáadott gőzzel rendelkező készülékek a hagyományos sütési eljárás alatt gőzt adagolnak a sütőtérbe, így biztosítva, hogy az ételek ne száradjanak ki. A gőzbefúvás manuálisan és különböző intenzitási fokozatokban is szabályozható, de természetesen a készülék Assist funkciója is számtalan automata programot kínál gőzbefúvással, melyekkel az ételek tökéletesen elkészülnek.
Gőzpárolás mesterfokon
A gőz önállóan felhasználható a teljes értékű ételkészítési folyamatban. Ebben a főzési eljárásban a készülék ugyanis a gőzt használja az étel „megfőzésére”, de a vízben való főzéshez képest sokkal kíméletesebb és egészségesebb módon. A gőzpárolás nem igényel sok zsiradékot, továbbá megtartja az ételek eredeti színét és akár 50%-kal több ásványi anyagot.
Az ízek nem főnek ki az ételből, így minimális ízesítésre és fűszerezésre van szükség. Legyen szó akár zöldségekről, halakról vagy egyéb élelmiszerekről, a Bosch gőzsütői sosem fognak csalódást okozni Önnek.
Péksütemények gőztámogatással
A hozzáadott gőzzel való sütési eljárás ideális kenyérfélék és különböző péksütemények elkészítéséhez. A Bosch készülékei már a kelesztési folyamattól a segítségére lesznek, ráadásul a készülékekben található Assist funkcióval automatikusan készítheti el a rozskenyeret, kuglófot, felfújtakat és egyéb péksüteményeket. Az intelligens funkcióknak köszönhetően Önnek tényleg csak a hozzávalókat kell összekevernie, majd kiválasztania milyen ételt szeretne elkészíteni.
Húsok gőztámogatással
A gőz hozzáadása nem csak kenyérfélék és péksütemények sütése esetén alkalmazható, hanem a hal-és húsételek, valamint zöldségek elkészítése során is. A hagyományos sütési móddal szemben a sütőtérbe befújt automatikus gőz megakadályozza, hogy a nedvesség távozzon az ételből, így a sültek belseje szaftos marad és nem száradnak ki. Ezáltal az ízek és tápanyagok megmaradnak, ami lehetővé teszi az ételek természetesen gazdag ízvilágát.
Regenerálás és kelesztés
A hozzáadott gőznek köszönhetően a nedvesség kíméletesen és hatékonyan tudja regenerálni a kissé kiszáradt ételeket, így nyújtva akár a frissen készült ételek élményét. A mikrohullámú sütőben való melegítéssel ellentétben a regenerálás nem szárítja ki a péktermékeket, ezáltal csökkenthető a pazarlás is. A kelesztés funkcióval lerövidíthetjük a folyamat időtartamát, ezáltal gyorsabban készíthetjük el kedvenc kenyereinket, süteményeinket, ráadásul a funkció használható joghurtok érlelésére is.