Hús- és tejtermékek
A hústermékek rendkívül kényesek az optimális hőmérsékletre és páratartalomra, így tárolásukra a BioFresh DrySafe a legalkalmasabb. A DrySafe környezet alacsony páratartalma és épp csak fagypont fölötti hőmérséklete minimálisra csökkenti a mikroorganizmusok aktivitását, és ezzel jelentős mértékben meghosszabbítja a hústermékek eltarthatóságát. Ugyanez a környezet optimális a tej, a sajt és a joghurt tárolására is.
Zöldségek és gyümölcsök
A gyümölcsök és zöldségek magas folyadéktartalmuk miatt a páradús tárolási környezetet kedvelik. A BioFresh HydroSafe ideális körülményeket teremt zöldségek és gyümölcsök tárolására:a precíz elektronikus szabályozás állandó, alig valamivel 0 °C feletti hőmérsékletet biztosít. Ez nem csupán a fagyástól óvja meg a terményeket, de a kiszáradástól is, így hozzájárul az ételek értékes tápanyagtartalmának megőrzéséhez.
Halak
A kereskedők nem véletlenül tartják jégen a halat és a tenger gyümölcseit: ezek fagyponton tarthatók el legjobban. Elengedhetetlen tehát az állandó és egységes, alacsony hőmérséklet: a BioFresh rekesz 0 °C-ot alig meghaladó, stabil környezete optimális a halak tárolására. A DrySafe beállítással együtt alkalmazva különösen sokáig tarthatók el a hűtött halak és garnélák.
Több klímazóna egyetlen készülékben

A BioFresh technológia azon a megfigyelésen alapul, hogy az étel épp csak fagypont felett tárolva őrzi meg legjobban frissességét. A BioFresh fiókokban ezért alig 0 °C fok fölötti az állandó hőmérséklet. A frissesség őreiként tökéletes viszonyokat teremtenek egy-egy adott ételtípus tárolásához – mindezt egyetlen készülékben.
A még nagyobb rugalmasság kulcsa: BioFresh-Plus
A BioFresh-Plus készülékben a felső BioFresh rekesz hőmérséklete fokra pontosan beállítható, míg a kívánt páratartalom egy csúszkával szabályozható. Így ez a rekesz igény szerint HydroSafe vagy DrySafe funkcióban használható. A BioFresh és BioFresh-Plus technológiák rendkívül sokoldalú tárolóhellyé varázsolják az egyszerű hűtőszekrényt, amelyben aztán a legkülönfélébb élelmiszertípusok számára biztosítanak ideális tárolási körülményeket.
HydroSafe
Ha a BioFresh rekeszt HydroSafe állásba kapcsoljuk, megemelkedik a páratartalom, és a HydroSafe klímaviszonyok között jóval hosszabban megőrzik frissességüket a csomagolás nélkül tárolt gyümölcsök, zöldségek, saláták.A precíz elektronikus szabályozás pontosan alig valamivel 0 °C fölött tartja a hőmérsékletet, így a magas páratartalom ellenére sem fog megfagyni az étel.
DrySafe
Ha a csúszkát kinyitjuk, csökken a páratartalom, és a BioFresh rekesz DrySafe üzemmódba kerül.A csekély páratartalmú környezet optimális a csomagolt húsáruk, halak, tejtermékek tárolására.Ezek az élelmiszerek a viszonylag száraz környezetben jóval hosszabban – a sajt például akár 100 napon át – megőrzik természetes ízüket, mint egy hagyományos hűtőrekeszben.
BioFresh-Plus rekesz
A BioFresh-Plus rekesz maximális rugalmasságot kínál. Független elektronikus szabályozásának köszönhetően fokra pontosan beállítható a rekesz hőmérséklete.A halak és a tenger gyümölcsei -2 °C-on maradnak a legfrissebbek, míg az érzékeny déligyümölcsöknek +6 °C az ideális.A BioFresh-Plus funkció révén a felső BioFresh rekesz hőmérséklete gyorsan és pontosan a tárolni kívánt élelmiszer igényeihez állítható be.
Megjegyezzük: a 0°C-ot épp csak meghaladó hőmérséklet a friss élelmiszerek tárolására optimális, de nem feltétlenül ez a legjobb fogyasztási hőmérséklet. A sajt ízvilága szobahőmérsékleten érvényesül a legjobban, a gyümölcsök szintén jóval finomabbak, ha hagyjuk őket felmelegedni egy kicsit. Még a húst is szobahőmérsékleten érdemes elkezdeni sütni. Szóval bár az élelmiszer tárolásához az állandó, alacsony hőmérséklet az ideális, fogyasztás vagy feldolgozás előtt időben ki kell vennünk az ételeket a hűtőszekrényből.