FŐZZÖN, MINT EGY PROFI SZAKÁCS, A LEGÚJABB INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁVAL!A Sous vide (ételkészítés vákuum segítségével) egy innovatív módszer, melyet a világ legjobb éttermei is használnak egészséges és szaftos ételeik elkészítéséhez.
A készülék módszerének lényege, hogy az alapanyagokat (hús, a tenger gyümölcsei és zöldségfélék stb.) vákuumban lezárt tasakokban vízbe merítve, oxigénmentes környezetben, pontos hőmérséklet-ellenőrzés mellett állandó hőmérsékleten tartva megnöveli az étel élvezeti értékét, fogyaszthatóságát. Az eredmény egy tökéletes állagú, ízű és minőségű végtermék.
Ez az eljárás megőrzi az ételben az összes vitamint és természetes ásványi anyagokat.
A kézi cirkulátor folyamatosan keveri az edényben lévő meleg vizet ezáltal szinten tartja az ideális főzési hőmérsékletet.
A SOUS VIDE FŐZÉS ELŐNYEIAz így elkészített étel sütési vesztesége a hagyományosan elkészített ételeknél megszokott
30-40%-ról 3-5%-ra csökken, hosszabb ideig eltartható. Ez a módszer lehetővé teszi számunkra, hogy elkerüljük főzés közben keletkezett szagokat. A vákuummal lezárt előzetesen elkészített élelmiszer hűtőszekrényben, vagy fagyasztóban tárolható, így bármikor gyorsan elkészíthető.
FUNKCIÓI:- érintő kijelzős LED vezérlő panel
- precíz hőmérséklet beállítási lehetőség
- üzemidő kijelzés
- vízszint mutatók - minimális és maximális
- hangjelzés (a készülék bekapcsolásakor, választott funkciók esetén, és a működés végén)
- könnyen a keverőtálra rögzíthető
- optimális főzési hatékonyság a 4-15 literes edények használatával; űrtartalomtól függetlenül az edény minimális mélysége: 15 cm
- automatikus biztonsági kapcsoló - bekapcsolja a készüléket, ha eltávolítják a vízből,
- vagy ha a vízszint túl alacsony
- egyszerű szétszerelés és tisztítás