Kérjük vegye figyelembe a méret és súly korlátokat! Ha a megrendelt termékek súlya meghaladja a 20kg-ot vagy a 60x60x60cm méretet, akkor ezt a szállítási módot nem választhatja! Megértését köszönjük!
Szívesen csemegézne télen aszalt meggyet, aszalt szilvát vagy barackot?
Kóstolta
már a szárított epret? Netán a nyerskonyha híve, s a gyümölcsöket,
zöldségeket nyersen, illetve 60°C körüli hőmérsékleten történő kezelés
után fogyasztja?
Ismerje meg a német STEBA aszaló készülékét, mely az étel tartósításban a szolgálatára lesz.
Egészséges nassolnivalót szeretne télen fogyasztani? Aszaljon gyümölcsöt nyáron, tartósítsa a nyári ízeket, s fogyasszon szárított gyümölcsöt a téli időszakban. A gyümölcsök íze intenzívebbé válik, s nemcsak a mennyei ízeket, hanem kellemes élményeket is visszaidézhet pl. az eperszedését, barackszedését....
A sok hajolgatás a piros kis formás eperért, megéri, mivel a nyár
első gyümölcseként mennyei epres salátákat, süteményeket
fogyaszthatunk, sőt, még télre is tartalékolhat belőle, ha lefagyasztja
vagy kiszárítja.
A szárított epret úgy készítse el, hogy félbe vágja vagy felszeleteli, s a STEBA ED 5 aszaló tálcáira helyezi.
Kipróbáltuk, s egy alkalommal kb egy kilónyi epret tudtunk a tálcákra helyezni.
A műanyag tálcák között jár a meleg levegő, érdemes néhány óránként megfigyelni a gyümölcsök állapotát, s cserélni az aszaló tálcákat.
A gyümölcsök, többsége szárítással jól tartósítható. Ezáltal
vitamindús, ízes gyümölcsöket fogyaszthat a sötét téli időszakban is,
kicsit visszacsempészve a nyár hangulatát, melegét és ízvilágát.
Mennyei
nyári ízek tudnak télen előkerülni! A gyümölcsök, mint pl. az eper és a
meggy íze sokkal intenzívebbé válik, amikor a nedvességtartalmát
elvonjuk, kiszárítjuk.
Mondhatnánk, hogy bármit, ám nem minden zöldség és gyümölcs nyújt megfelelő élvezeti értéket kiszárítva. A leggyakrabban az almát, meggyet, barackot, paradicsomot, sárgarépát, zellert, fehérrépát szárítják, ám mi próbára tettük az epret, s kíváncsian várjuk a málna szezont, hogy kipróbáljuk a málna vagy szeder aszalását is. A déligyümölcsöket is tartósítják így, kiváló édes csemege a banán, mangó, kiwi, stb. A gyümölcsökön, zöldségeken kívül a fűszernövények szárítására is ideális.
Amennyiben sikerül jól kiszárítania, úgy sokáig eltartható szobahőmérsékleten is.
Az
élelmiszer iparban vegykezelést szoktak alkalmazni, ám mi inkább azt
javasoljuk, hogy a natúr gyümölcsöt fogyassza, s ha a tartósságában nem
bízik meg, úgy a kiszárított gyümölcsöt helyezze papír zacskóban vagy
dobozban a fagyasztóba. Kisebb helyet foglal, s más ízvilág, mint a
csupán fagyasztott változat.
A STEBA ED 5 technikai adatai: